Lcd Plazma Tvler

En iyi ve kaliteli görüntü kalitesine sahip lcd tv ler. En iyi ve kaliteli görüntü kalitesine sahip plazma tv ler

18 Mart 2008 Salı

Lcd Tv İle Plazma Tv Arasında ki Fark Nedir?



Lcd Tv İle Plazma Tv Arasında ki Fark Nedir?



Ortalama bir bilince sahip bir tüketicinin günümüz teknolojisinde yeni bir tv alırken aklında,''Lcd Tv ile Plazma Tv arasındaki fark nedir?,Tv alırken hangi teknolojiye sahip bir tv almalıyım?''gibi sorular oluşur.

Bu makalemizde,yeni bir tv almak isteyen bir tüketicinin aklında oluşan bu tip sorulara cevap bulmaya çaışacağız.

Günümüzde,bir çok Elektronik satış mağazasında,LCD televizyonların aynı ebattaki plazma ya da neredeyse iki kat pahalı olduğunu görürüz.
Temel olarak plazma televizyonlar da fiyatı düşürmek üzere içindeki maddesi değiştirilmiş LCD'lerden başka bir şey değil.

LCD ile plazma arasındaki temel fark görüntü kalitesindedir.
Plazma televizyonların görüntü kalitesi LCD ekranlara göre ciddi anlamda daha yüksek. Ayrıca LCD teknolojisi siyah rengi tam olarak veremediği için, görüntüdetayı plazmaya göre daha düşük.

Ayrıca plazma TV'ler kontrast ve renk açısından da LCD TV'lerden daha iyi. Plazma TV'leri LCD TV'lerden daha üstün kılan bir başka özellik, seyretme açısı. LCD'lerde görüntü en iyi tam karşıdan seyredildiğinde alınıyor. Plazma televizyonlarda bu sorun giderilmiş durumda.Plazma Tv'yi illa ki tam karşıdan izlemeniz gerekmiyor.Sağ veya sol tarafdan da izlendiğinde görüntü kalitesinden birşey kaybetmiyor.

Şimdi gelelim Lcd Tv lerin,Plazma Tv'lere karşı olan avantajlarına.Plazma televizyonların en ciddi problemi "burn-in" denilen kalıcı izler. Örneğin sık seyredilen bir kanalın logosu ekranda kalıcı bir iz bırakabiliyor. LCD'lerde böyle bir sorun yok ancak onda da ekranın belli bir bölgesindeki görüntü bozulabiliyor.


LCD'nin En Büyük Avantajı Uzun Ömürlü Olması


LCD Tv'nin yukarda saydığımız dejavantajlarına rağmen fiyatının Plazma tv'lere göre daha pahalı olmasında tabi ki çok mantıklı ve geçerli nedenler var.Bunun en büyük nedeni,Lcd Tv'lerin uzun ömürlü olması.


LCD televizyonlarda ekranın içinde likit kristal denilen bir madde var. Plazma televizyonlarda ise likit kristallerin yerine fosfor ya da titanyum dioksit gibi gazlar kullanılıyor. Bu gazlar bir süre sonra özelliklerini kaybetmeye başlıyor, sonunda da tamamen yitiriyor. Şu anda piyasadaki plazma televizyonların ömrü 10 yıl civarında. Ancak gaz özelliğini yıldan yıla kaybettiği için örneğin 5'inci yılda görüntü yarı yarıya kötüleşmiş hale geliyor. Üstelik gaz özelliğini kaybettiğinde tamiri mümkün değil. Yeni bir ekran almak çok pahalı olacağı için televizyonu kaldırıp atmaktan başka seçenek yok. Uzmanlara göre her iki teknoloji de hala pahalı sayılabilecek fiyatlardan satılmakta.

LCDPLAZMA.BLOGSPOT.COM

Hiç yorum yok: