Lcd Plazma Tvler

En iyi ve kaliteli görüntü kalitesine sahip lcd tv ler. En iyi ve kaliteli görüntü kalitesine sahip plazma tv ler

27 Nisan 2008 Pazar

Tüplü Tv İle Lcd-Plazma Tv Arasındaki Fark

Eski tip tüplü TV’lerle plazma ve LCD ekranlar arasında görüntü kalitesi açısından gerçekten bir fark var mı?


Bu soru çoğu eski tip tüplü tv sahibinin aklından geçen bir sorudur gerçekten.LCD-PLAZMA tv bir moda ikonu olduğu için mi tercih edilmeldir yoksa lcd-plazma tv'lerin gerçekten görüntü kalitesi tüplü tv'lerden daha kalitelimidir.


Aslında LCD ve plazma TV’leri birbirleriyle o kadar çok karşılaştırmaya başladık ki, şu soruyu kendimize sormayı unutuyoruz: Gerçekten de evimizdeki tüplü televizyonun yerine (LCD veya plazma) bir düz ekran TV aldığımızda, görüntü kalitesi artacak mı?..



Bu bakış açısında hem plazma, hem de LCD TV’lerin mükemmel görüntü verdiğini söylemeliyiz. Ancak hala birçok teknoloji uzmanı ve oyun geliştiricisi CRT’lerin halen en gerçekçi görüntüyü verdiğini savunuyorlar. Tabii bunu söylerken de, plazma ve LCD’leringün geçtikçe bu farkı kapattığın belirterek,HD yayınlar için bu durumun geçerli olmadığını da belirtiyorlar.


Aynı uzmanlar, LCD’lerin plazma TV’ler karşısında bir zayıf noktası olduğunu da söylüyorlar: Siyah renk.

Halen plazma TV’ler, LCD TV’lere göre daha gerçek siyahlar üretiyor ki, bu da toplamda elde edilen renk doygunluğunu daha zengin kılıyor. Bunun nedeni ise LCD teknolojisinin doğasında yatıyor. LCD tabakasının altında bir arka ışığı parladığı için, gerçek siyaha erişmek zorlaşıyor. Çünkü her bir pikselin arasından (biz gözümüzle tek tek fark edemesek de) bir ışık kaçağı oluyor. Tabii bunu söylerken, her yeni kuşak LCD panel üretiminde bu sorunun gittikçe daha da aşıldığını da söylemek lazım.

Hiç yorum yok: